35 års erfaring​

Stor tilfredshed​

Højt fagligt niveau​

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

Porcelænskroner og guldkroner

Smil igen med en flot porcelænskrone.

Hvis der mangler meget af den oprindelige tand, kan den genopbygges med en krone. Kronen kan fremstilles som følgende:

1). Metalkeramikkrone

​2). Fuldkeramisk krone

​3). Guldkrone.

Nedenfor kan du kort læse mere om de forskellige kronetyper.

Du er også meget velkommen til at konsultere klinikken, hvor vi sammen kan finde den kronetype og pris, som vil være den bedste i dit tilfælde. Vi giver gerne uforpligtende prisoverslag. 

1). Metalkeramikkroner

​​​Metalkeramikkroner laves med en metalkerne og flere lag tandfarvet porcelæn uden på. Metalkeramikkronen har sin styrke fra metalskelettet, som virker som en armering under det tandfarvede porcelæn. Ved metalkeramikkronen kan der eventuelt optræde en "grålig" kant langs tandkødet på grund af metalskelettet. Kosmetisk er det også meget vanskeligt at fremstille en metalkeramikkrone så flot som en fuldkeramisk krone. Dette skyldes at det naturlige lys, ikke kan skinne igennem metalskelette inde under porcelænet, hvormed metalkeramikkronen ikke virker så "levende/naturlig" som den fuldkeramiske krone.

​​

1). Metalkeramikkrone​

2). Fuldkeramiske kroner

Æstetisk tandbehandling gøres bedst med fuldkeramiske kroner, denne kronetype er den foretrukne på klinikken.​

Den fuldkeramiske krone har ingen metalkerne som metalkeramikkronen. Derfor har en fuldkeramisk krone heller ingen synlige metalkanter eller "grålige" kanter ved tandkødet som metalkeramikkronen evt. kan have. Den fuldkeramiske krone er meget vævsvenlig og integreres flot med det omkringliggende tandkød. Den fuldkeramiske krone er 100% biokompatibel, hvorfor der heller ikke er nogen risiko for allergiske reaktioner eller evt. metalsmag i munden.

Den fuldkeramiske krone har i dag samme styrke som en metalkeramikkrone. Fuldkeramiske kroner laves når den bedste kosmetisk løsning ønskes.

Vi samarbejder med højt specialiserede dansk laboratorium ved Aalborg for at sikre bedste kvalitet af vores danske fuldkeramiske kroner. Vores laboratorium anvender kun de bedste materialer og arbejder efter de nyeste CAD/CAM teknikker, hvilket sikrer høj æstetik og enestående pasform.

Klinikken har stor erfaring med fremstilling af fuldkeramiske kroner og vi har nu lavet fuldkeramiske kroner i mere end 13 år. 

​2). Fuldkeramiske kroner

Nedenfor metalkeramikkroner versus fuldkeramiskekroner.


1). Metalkeramikkroner

​2). Fuldkeramiske kroner (Vi anbefaler fuldkeramiske kroner)

3). Guldkrone

Guldkroner er særdeles stærke og er samtidig lavet af et forholdvis blødt materiale. Guldkroner anvendes i dag kun til kindtænder som ikke er synelige, og hvor der evt. er et stort tyggetryk, lav bidhøjde eller kraftigt tandslid på de naturlige tænder.

Guld er forholdsvis let at forarbejde, og guldkronerne kan derfor fremstilles med stor præcision og nøjagtighed. Guld er et ædelt metal, og som oplyst ovenfor er guld et blødt materiale, og tandslid på de naturlige tænder ses derfor kun sjældent. Da guld er et stærkt materiale, behøver guldtykkelsen ikke at være mere end ca. 1 millimeter, hvorfor der ikke skal fjernes så meget af den naturlige tand. Desuden er guld på kindtænderne ikke særligt synligt og derfor ikke den store ulempe rent kosmetisk.

3). Guldkrone​

Sådan foregår det:

Når du har bestemt dig for, om du vil have en guld-, en fuldkeramisk eller en porcelænskrone, kan behandlingen iværksættes.

Behandlingen strækker sig over to tandlægebesøg.

​1. tandlægebesøg:

1. Behandlingen starter med, at der tages et aftryk af tanden. Aftrykket skal bruges til fremstilling af en midlertidig plastkrone.

2. Tanden beslibes så der bliver plads til kronen.

3. Når tanden er beslebet, tages der et nyt aftryk af tanden. Der tages også en farveprøve, hvis der skal laves porcelænskroner. Det hele sendes til et tandteknisk laboratorium, hvor man ud fra tandlægens anvisninger og medsendte aftryk fremstiller den endelige krone.

4. Den midlertidige plastkrone laves ud fra det første aftryk (punkt 1). Plastkronen sættes fast med cement på den beslebet tand. Hermed beskyttes tandens nerve.​​

Patient som har fået lavet kroner pga. mange års slid.

​​

2. tandlægebesøg:

​1. Porcelænskronen eller guldkronen modtages fra tandteknikeren.

2. Når kronen er afprøvet, vurderet og tilpasset, sættes den fast. Dette gøres med cement, som hurtigt stivner og fastgør kronen. Efter cementeringen kontrolleres sammenbiddet. Undertiden skal højden justeres lidt, hvis biddet er for hårdt, og der tages et kontrol-røntgenbillede af tanden.

3. Herefter skal man passe sine regelmæssige tandlægeeftersyn, for at bevare garantien på kronen, hvad enten der er tale om porcelænskroner eller guldkroner.

​Er tandkroner holdbare?

Holdbarheden af alle kroner afhænger af mange faktorer blandt andet: - størrelsen og placeringen af kronen i munden (kindtand = stor belastning/tyggekraft, fortand = lille belastning/tyggekraft) - tandens tilstand, som kronen skal limes på - bidkraften (hvor hårdt bider man tænderne sammen) - antal tænder i munden (hvor mange tænder fordeles bidkraften ud på) - mundhygiejnen.

Normalt holder kroner i ca. 15-25 år, og evt. meget længere. Men som beskrevet i ovenstående, så belastes tænderne af mange forskellige faktorer, og disse faktorer påvirker holdbarheden af både porcelænskroner og guldkroner. Man skal tænke på, at kronen belastes mange gange i løbet af døgnet med en kraft, som kan være på flere hundrede kilo.

Patient som har fået lavet kroner pga. defekter i fortænderne.​

Hvad med garanti?

Klinikken tilbyder 5 års garanti på alle kroner og broer, som laves på klinikken.

Du kan se klinikkens garantibetingelser nedenstående.

Tryk her --> Klinikkens garantibetingelser.​

Hvad koster en tandkrone?

Klinikkens priser på porcelænskroner og guldkroner kan du se ved at klikke på nedenstående links.

Tryk her --> Klinikkens tandlægepriser.​

Vi tilstræber at tilbyde en fornuftig pris på procelænskroner og guldkroner og forsøger at finde en så billig pris som muligt til vores patienter.

​Patient som har fået lavet krone- og facadebehandling pga. store destruktioner.​​

FAKTA

​Porcelænskroner:

​Porcelænskroner har den fordel at være biokompatibelt, d.v.s. vævsvenligt og kan derfor laves i de samme farver som naturlige tænder. Men alle løsninger har fordele og ulemper. Nedenstående er oplyst de fordele og ulemper, der er ved porcelænskroner:

Fordele:

  • Æstetik (tandfarvede løsninger)
  • Bliver ikke misfarvede
  • Slutter tæt til den eksisterende tand
  • Biokompatibelt ( vævsvenligt )
  • Giver sjældent problemer med tandkødet
  • Holder meget længere end plast-løsninger

Ulemper:

  • Kan frakturere (porcelænskronen kan revne, eller der kan gå en flig af).
  • Evt. fjerne mere tand, for at der er plads nok til porcelænet.
  • Kan slide mere på dine egne tænder.

​​

Metalkeramikkroner kan fremtræde lidt "grålige" hvis der ikke fjernes tilstrækkelig med tand, især ved overgangen mellem tandkronen og tandkødet. Derfor skal der til tider slibes temmelig meget på tanden, for at undgå dette "grålige" problem.

Guldkroner:

  • ​Den eneste ulempe ved guldkroner er, at de ikke er tandfarvet.​

Hos Tandlægerne Grangårdscentret tilbyder vi billige procelænskroner og guldkroner i høj kvalitet. Kontakt os gerne for at høre mere

Kontakt

​Tandlægerne Grangårdscentret

9530 Støvring

Telefon: 98 37 20 38

Send mail - Find vej

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

ADRESSE:

Tandlægerne Grangårdscentret

Grangårdscentret 31

9530 Støvring

Tlf. 98 37 20 38

Send en mail

CVR: 38682903​

GODE LINKS:

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 25 anmeldelser på Facebook