Placeres smykket på en af de forreste tænder vil det tiltrække sig mere opmærksomhed, end hvis det placeres på en af de bageste tænder. Bagest vil det nemlig blot fungere som et effektfuldt glimt, når smykkets indehaver smiler bredt.
Fastgøring af smykket
I princippet er proceduren den samme som når der skal laves en plastfyldning. Forskellen er, at ved de almindelige flade tandsmykker skal der ikke bores emalje væk. Smykket limes bare fast. Det er helt smertefrit og tager kun nogle få minutter. Fremgangsmåden er den samme som når der sættes faste bøjler på tænderne (de såkaldte togskinner).
Tandoverfladen (emaljen) pudses med en pudseskive, der hvor smykket skal sidde. Dernæst ætses stedet og tandsmykket sættes på med en tyndtflydende plast. Det kontrolleres at plasten omkring smykket er helt tæt, og overskydende plastlim rundt om smykket pudses og poleres væk.
Enkelt, men holdbart
At sætte et tandsmykke på er et meget lille og harmløst indgreb på tanden. Smykket kan føles de første par dage, men derefter vænner man sig til fornemmelsen, og bemærker ikke smykket. Det er ligesom, hvis man bruger kontaktlinser.
Tandsmykkerne bør ikke falde af hvis de er sat ordentligt på. Man behøver således ikke være bange for at børste grundigt eller risikere at sluge det, når man spiser. Smykkerne bliver i princippet siddende til man beslutter sig for at fjerne det, eventuelt for at skifte til et nyt smykke. Tandsmykket fjernes nemt igen af tandlægen, som bagefter pudser plastresterne væk.
De nyeste tendenser
Den nyeste tendens inden for tandsmykker er overflader i guld på enkelte eller flere tænder. Dette fænomen har bredt sig fra amerikanske rap-musikere til bredere kredse af unge mænd fortrinsvis i USA. Arabiske rigmænd har også grebet denne mode og får lavet hele tandsæt i guld pyntet med ædle stene.
Der kommer dog nok til at gå et stykke tid, før vi ser noget lignende herhjemme.