2. tandlægebesøg:
1. Porcelænskronen eller guldkronen modtages fra tandteknikeren.
2. Når kronen er afprøvet, vurderet og tilpasset, sættes den fast. Dette gøres med cement, som hurtigt stivner og fastgør kronen. Efter cementeringen kontrolleres sammenbiddet. Undertiden skal højden justeres lidt, hvis biddet er for hårdt, og der tages et kontrol-røntgenbillede af tanden.
3. Herefter skal man passe sine regelmæssige tandlægeeftersyn, for at bevare garantien på kronen, hvad enten der er tale om porcelænskroner eller guldkroner.
Er tandkroner holdbare?
Holdbarheden af alle kroner afhænger af mange faktorer blandt andet: - størrelsen og placeringen af kronen i munden (kindtand = stor belastning/tyggekraft, fortand = lille belastning/tyggekraft) - tandens tilstand, som kronen skal limes på - bidkraften (hvor hårdt bider man tænderne sammen) - antal tænder i munden (hvor mange tænder fordeles bidkraften ud på) - mundhygiejnen.
Normalt holder kroner i ca. 15-25 år, og evt. meget længere. Men som beskrevet i ovenstående, så belastes tænderne af mange forskellige faktorer, og disse faktorer påvirker holdbarheden af både porcelænskroner og guldkroner. Man skal tænke på, at kronen belastes mange gange i løbet af døgnet med en kraft, som kan være på flere hundrede kilo.